Så går operationen till

Mitt namn är Anders Thorell och jag är en av de kirurger som du kan komma att träffa om du väljer att operera dig via Cavalio CareLink på Ersta sjukhus. Innan du kommer till oss för operation kommer du ha möjlighet att få veta allt om hur operationen går till, riskerna och vad som händer efter operationen.

Gastric Bypass innebär att större delen av magsäcken kopplas bort och en liten del av den övre delen av magsäcken kopplas direkt till tunntarmen, se figur. Den övre magfickan rymmer endast c:a 15 ml, vilket gör att man automatiskt kommer att äta mindre portioner. Dessutom kopplas en del av den tillgängliga ytan i mag-tarmkanalen som tar upp näringsämnen bort, vilket bidrar till ytterligare viktnedgång.

Ibland är de anatomiska förhållandena sådana att en titthålsoperation inte går att genomföra. Buken öppnas då via ett snitt ovan naveln i medellinjen. För övrigt går operationen till på samma sätt som vid titthålsoperationen. (Bilden nedan ger en schematisk beskrivning av hur det ser ut efter ingreppet)

LGBP

Copyright Cavalio 2009